Mijn winkelwagen

Jeuk en schuren

11 Item(s)

Lijst  Rooster 

Stel een Aflopende Directie in
 1. Rapide Sweet Itch Balsem 250 ml

  De Eczema balsem van Rapide is een verzorgende en verzachtende balsem die het schuren en irriteren van staart en manen als gevolg van insectenbeten helpt te voorkomen. Het kalmeert de geprikkelde huid en verzacht de schrale en kalende plekken. Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Gebruiksaanwijzing: Bij de eerste tekenen van schuren direct de betreffende plaatsen ruimschoots insmeren en gedurende enkele dagen 2 maal per dag herhalen. Meer Informatie

 2. Equi Protecta Take Away Spray

  Equi Protecta Take Away Spray Take Away Spray van Equi Protecta is een natuurlijke tekenwerende spray voor uw paard of pony. Ideaal om te gebruiken wanneer u op buitenrit gaat, maar zeker ook geschikt voor gebruik wanneer het dier op de wei staat. Take Away Spray is gemaakt op basis van etherische oliën en zeewierextract. De spray heeft een aangename geur en is pH neutraal. Dit product draagt bij aan de afweer van teken, niet voor vliegende insecten. Voor een bredere werking tegen andere insecten, kunt u dit product combineren met Equi Protecta Paardendeodorant. De spray is ongeveer 12 uur werkzaam op weidepaarden, bij bezweette paarden is dit korter. Equi Protecta Take Away Spray kan ook gebruikt worden op mensen, honden en geiten. Let wel op: niet geschikt voor gebruik bij katten! Equi Protecta is een Nederlands merk dat bekend is om zijn paardenverzorgingsproducten. Het team van Equi Protecta werkt vanuit het Waddengebied, hier wordt een groot deel van de ingrediënten ook vandaan gehaald. Alle producten zijn van natuurlijke oorsprong en bevatten geen conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur- en geurstoffen. Equi Protecta producten zijn gegarandeerd dopingvrij. Inhoud 500 ml Samenstelling Plantenextracten; lavendelolie; tea tree olie, eucalyptus, citroen olie, gedemineraliseerd water. Meer Informatie

 3. Paardenlotion

  Deze lotion voor paarden is speciaal voor de behandeling van zomerexceem, jeuk en wondjes . Het product is op basis van gedemineraliseerd water, een mengsel van zeewier – en kruidenextracten* van natuurlijke oorsprong en etherische oliën*, tea tree. (* deels van biologische teelt) Ook voor de behandeling van schilfers in de manen en staart is deze lotion een aanrader. Deze lotion bevat een natuurlijke melange van huidhelende en verzorgende ingrediënten. Naast de nuttige eigenschappen voor de huid, werkt deze lotion ook nog verkoelend. Meer Informatie

 4. Paarden deodorant

  Deze spray is een natuurlijk product op basis van specifieke plantenextracten en etherische oliën en knoflookextract. Goed schudden voor gebruik. U kunt zowel de omgeving van het paard behandelen met deze spray. Voor behandeling op het paard met name de evt. zweetplekken in sprayen. Ingrediënten: Geconcentreerde zeewierextracten: diverse etherische oliën, o.a. eucalyptus, mint, lemon, cederolie en natuurlijke zachte tensiden, knoflookextract. Verkrijgbaar in een sprayflacon van 500 ml. Meer Informatie

 5. Veerust

  productomschrijving Ter bestrijding van vliegen op vee. o.a. steek- en stalvliegen op vee. Werkzame stoffen: Pyrenthrinen en piperonylbutoxide. Gebruiksaanwijzing VeeRust Super voor bestrijding van vliegen, dazen horzels en muggen op vee en paarden. VeeRust Super is door het Bureau Registratie Diergeneesmiddelen erkent als diergeneesmiddel. Het heeft een zogenaamde REG NL nummer gekregen en mag daarmee direct op de dieren worden toegepast. VeeRust Super is leverbaar in handige spuitbussen van 600ml en laat zich makkelijk aanbrengen. de twee werkzame werkstoffen, pyrethum en piperonylbutoxide, zijn opgelost in water. Behandeling van verzamelplaatsen van insecten (schouders, nek, horens, flanken en de basis van de staart) met VeeRust Super beschermt ook effectief tegen de stekende stalvlieg. Tien seconden sprayen in een gelijkmatige cirkelbeweging op een afstand van ongeveer 60 centimeter is voldoende. VeeRust Super is veilig voor het paard en voor melk én vlees van een behandeld rund. Het is dan ook niet nodig om na het sprayen een wachttijd in acht te nemen. VeeRust brengt rust in de stal én in de wei Meer Informatie

 6. Dazen Weg (Insectenspray) 500ML

  Uitsluitend leverbaar in Nederland!

  Dazen Weg; weert insecten als geen ander!


  Dazen Weg
  wordt toegepast voor het (in de open lucht) beschermen van paard en ruiter/amazone tegen insecten (vliegen, muggen, dazen, wespen en horzels) en teken. Dazen Weg is 100% biologisch afbreekbaar, is gegarandeerd dopingvrij (gecertificeerd) en is 6 uur lang werkzaam.

  Gebruik:

  Recreatief - Paard insprayen van een afstand van 20 tot 40 cm. (niet onder zadel/zadeldek). Product kan ook worden ingewreven met een speciale doek of spons, bijv. op het hoofd of bij schrikachtige paarden. Vermijd contact met de ogen en andere slijmvliezen. Spray vooral goed op de borst, hals, buik en achterhand. Bij zweetvorming behandeling herhalen om werkingsduur te verlengen. Afhankelijk van inspanning circa 3 uur werkzaam. 

  Weide Paard insprayen van een afstand van 30 tot 40 cm. Product kan ook worden ingewreven met een speciale doek of spons, bijv. op het hoofd of bij schrikachtige paarden. Vermijd contact met de ogen en andere slijmvliezen. Spray vooral goed onder de buik en op de hals. Kan in combinatie met vliegendeken gebruikt worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden, bijvoorbeeld bij regen behandeling herhalen voor verlenging van de werkingsduur. Circa 4 tot 6 uur werkzaam.

  Competitief - Paard insprayen van een afstand van 20 tot 30 cm. (niet onder zadel/zadeldek). Spray vooral goed op de borst, hals, buik en achterhand. Product kan ook worden ingewreven met een doek of speciale spons, bijv. op het hoofd of bij schrikachtige paarden. Vermijd contact met de ogen en andere slijmvliezen. Bij intensief werk is de spray maximaal 1 uur werkzaam. Bij intensief werk (veel zweetvorming), behandeling na 20 minuten herhalen om werkingsduur te verlengen.

  Ruiter/Amazone - Onbedekte lichaamsdelen insprayen van een afstand van 20 tot 30 cm. Vermijd contact met de ogen en andere slijmvliezen. Afhankelijk van de inspanning blijft de spray enkele uren werkzaam.

  Toelating: Biocide (zie RUB lijst CTGB).
  Uitsluitend leverbaar in Nederland.

  Getest in de praktijk en goedbevonden!

  Dazenval TaonX Eco
  Atex zzimply, zimply, atex spray, daas spray, atex daas spray

  Meer Informatie

 7. Itch Stop (Jeukstop) Feed oil 1L

  Itch Stop Feed Oil is een aanvullend diervoeder voor paarden.
  Itch Stop Feed Oil heeft huid kalmerende eigenschappen en een verzorgende werking op huidirritaties met name tussen de manen en bij de staart.

  Samenstelling:

  Koolzaadolie, soja olie, druivenpitolie, kamille olie, rooibos extract.

  Voederadvies:

  Dagelijks 30 ml over het voer verstrekken, na afname van de huidirritatie vervolgens 15 ml per dag. Op voorhand dagelijks 15 ml verstrekken vanaf het voorjaar tot het najaar.

  Inhoud: 1 ltr

  Meer Informatie

 8. Teekweg

  Dé bescherming voor mens en dier tegen teken!

  Teek Weg is een 100% biologisch afbreekbaar product voor de optimale bescherming van mens en dier tegen teken. Teek Weg werkt tot 6 uur lang en is daarom ook uitermate geschikt voor gebruik tijdens activiteiten in bossen, duinen en andere natuurlijke omgevingen.

  Teek Weg is niet giftig
  en daarom veilig in gebruik op
  honden, katten en paarden.

  Bevat:

  Lavendel olie 0.5% W/W.

   

  Toelating:

  Biocide (zie RUB lijst CTGB)

  Dé bescherming voor mens en dier tegen teken!

  Op 15 april 2015 was er in RTL Late Night
  aandacht voor teken en de ziekte van Lyme.

  Vanaf 44:00 min. wordt er gesproken over dit
  onderwerp, klik op de foto om de uitzending te zien.

  Meer Informatie

11 Item(s)

Lijst  Rooster 

Stel een Aflopende Directie in